A tág pupillákról

Kategória:Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

Elmesélem egy érdekes megfigyelésem. Nemrég egy kis páciensem járt nálam, akivel tavaly szeptemberben kezdtük el a munkát. Kisfokú rövidlátása alakult ki, nem szeretett volna szemüveget, megtanulta  a látástréninget és gyakorol.

Március elején a kontroll napján amikor bejött a rendelőmbe, nagyon tág volt a pupillája, ami rövidlátóknál gyakori jelenség. A tág pupilla zavaró a látásban, mert a szemüveg blendéjéhez hasonlóan, ha tág a blende, nem lehet távoli mélységélességet elérni.  Aztán elkezdte nézegetni a látásvizsgáló tábla számait én pedig arra buzdítottam, kezdjen el valamelyik kedvenc játékára, tárgyára gondolni. Ennek felidézése valahogy azonnal hatott rá, elkezdett remekül látni és a pupillája is látványosan szűkebbé vált.

A belső stressz oldódása egy jó gondolat hatására azonnal létre tud jönni,  dr Bates leírásaiban számos ilyen történetet olvashatunk. Ez tehát a látástréning egyik legnagyszerűbb hatása, amikor a mélyben, az érzéseinkben jön létre az a változás, ami aztán megváltoztatja a szem optikai berendezését, és a látás pillanatok alatt is akár tökéletessé válik. Már csak fent kell tartani ezt az állapotot. De aki már ráérzett, annak egyre könnyebben megy!

pupilla

 

 

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *