Megrendelhető hanganyagaim

Készítettem néhány hanganyagot, melyek segíthetnek az otthoni gyakorlásban.


Megrendelhetőek emailben:  szemlelek@gmail.com


Mp3 hang anyagok:


1.Tenyerezés közben használható vizualizációk

Hosszú tenyerezés ( 2000 Ft) Ez a 22 perces hanganyag segít ráhangolódni a szemek és a látóközpont ellazítására.


Vizualizáció az elme számára ( mp3 formátum), Vizualizáció a memória számára (mp3 formátum), Vizualizáció színekkel (mp 3 formátum)  (áruk: 3000 ft)


Használjuk őket tenyerezés közben, segítik az elme ráhangolódását a jó látásra.


2. Gondolat, érzékelés, mozgás


7 lecke test+szemlazító gyakorlat , 20 000 ft


David Webber csaknem megvakult súlyos szembetegségei miatt. A Feldenkrais módszer segítségével sikerült ellazítania testét és szemét, elméjét, így szerezte vissza a látását. Történetét Norman Doidge: Hogyan gyógyul az agy? című könyvében olvashatjuk.


A 30-50 perces leckéket a következőképpen használjuk:


-minden nap csináljunk meg egyet és amikor végigmentünk az összesen, kezdjük elölről 1-7-ig


-szánjunk rá egy hétvégét és 2 nap alatt végezzük el a 7 gyakorlatot.


Ami fontos: ne teljenek el napok, hetek a gyakorlatok végzése között. A lazítások hatására elérhetjük a látásjavulást és utána már csak akkor szükséges ismét elővennünk őket, ha túl stresszes időszakot élünk át és romlást tapasztalunk.


CD-k:


Az alábbi hanganyagokat CD formátumban, postai úton lehet megrendelni (ár: 3500 ft /darab+ 500 ft postaköltség), vagy mp3 formátumban 3000 Ft/darab-ért.


1.Pozitív megerősítések látásjavításhoz

 

megerosito_cd_front1

 

Javaslat a Pozitív Megerősítések hallgatásához:


A felvételt naponta érdemes meghallgatni, vagy a teljes hanganyagot, vagy az állapotunknak megfelelő részt.


Hallgassuk elalvás előtt, amikor különösen fogékony a tudatalattink a megerősítésekre. de hallgathatjuk háttérként is,.


Használhatjuk meditációs alapként: meghallgatva kiemelkedhetnek belőle szavak, gondolatok, amikről eszünkbe juthatnak emlékek. Engedjük ezeket megjelenni, időzzünk el egy kicsit velük, emeljük őket tudatos szintre, majd engedjük el őket, lélegezzünk lassan mélyeket közben.


A megerősítéseket saját hangunkon is elmondhatjuk magunknak, vagy készíthetünk személyesebbeket, amelyekhez érzelmeket is kapcsolunk. A látásjavulást nagyon segíti, ha elképzeljük, milyen boldogok, szabadok leszünk amikor ismét jól látunk! Képzeljük el minél részletesebben az életünket – élesen látva a környezetünket. A képzelettel “látott” képek ugyanolyan hatásúak a szem és az elme számára, mint a nyitott szemmel látottak! Használjuk belső látásunkat a külső látás megváltoztatásához.


A megerősítések forrásai Emile Coue és Luise L. Hay gyógyító megerősítései voltak.


 

2. Szemlélek CD


Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a Szemlélek CD-t hallgatja. Ez egy olyan hangfelvétel, amelyen a leggyakrabban alkalmazott látástréning módszereket gyűjtöttem össze. A gyakorlatok egyszerűen kivetelezhetőek, bárki végezheti őket.


szemlelek CDAzért született ez az anyag, mert a hozzám járó látásproblémásokkal beszélgetve azt tapasztaltam, hogy az otthoni gyakorlást nem mindenkinek sikerül megvalósítania, pedig a rendszeres gyakorlás elengedhetetlen ahhoz, hogy a látás megjavuljon. Ebben segít ez a hanganyag.


Az a napi néhány perc, amit akár az egész CD, akár néhány gyakorlat napi szintű elvégzése jelent, rengeteget tud segíteni! Ezért javaslom, hogy legyen ez az anyag része a napi tevékenységnek, akárcsak a fogmosás…Érdemes reggel elvégezni őket, hogy a napi teendők miatt ne maradjon el. Szóljon akár a háttérben is, hisz például az 1. hanganyag pozitív megerősítést ad a látásjavuláshoz.


Azt is fontos tudni, hogy egyedül haladni sokkal lassabb, mintha egy tréner segítene. Érdemes tehát segítséget kérni és rendszeresen járni a látástrénerhez amíg teljesen megjavul a látása.


Sok kellemes percet kívánok a CD hallgatásához és a gyakorlatok rendszeres végzéséhez!


Néhány tanács ahhoz, hogyan használjuk a CD-t a látásunk javításához:


1. szám:


Ráhangolódás


Ez egy pozitív megerősítésekből álló szöveg. Csak hallgatni kell, napközben többször. Leghatásosabbak az ilyen jellegű szövegek elalvás előtt hallgatva. Érdemes néha a saját szavainkkal is elmondani a mondatokat beleélve magunkat abba a helyzetbe, amikor már elértük a célunk, és már olyan jól látunk, mint amire vágyunk. Az erős érzelmi töltés sokat segít a vágyaink megvalósulásában. Itt is meghallgatható:

2.szám

Tenyerezés

Tenyerezés

Tenyerezés

Ezt a gyakorlatot nagyon sokféleképpen lehet végezni, és az egyik leghatásosabb gyakorlat. Végezzük kényelmes testtatásban, lélegezzünk közben mélyeket, lazítsuk el testünket minél jobban.  Elképzelni a feketét minél mélyebben nagyon megnyugtatja a szemet és a látórendszert. Legyen minden nap időnk erre a gyakorlatra, nagyon hatásos!

3. szám:

Perifériás látás javítása

Perifériás látás javítása

Perifériás látás javítása

A képen látható módon végezzük minden irányban. Nagyon hasznos, ha tág a perifériás látásunk: a stressz, félelem gyorsan beszűkíti a látóteret, ennek ingerlése és karbantartása a központi látásra is jó hatással van.

4. szám:

Központi látás javítása

Elkészítjük a segédeszközt: kilyukasztjuk a papírlap közepét

Elkészítjük a segédeszközt: kilyukasztjuk a papírlap közepét

 

 

központi látás javítása

központi látás javítása

A kis lyukon keresztül gyakoroljuk a feladatot, pásztázzuk a betűket.

5. szám:

Ingázás

Ingázás

Ingázás

Laza vállak, laza karok. Ha úgy könnyebb, fel is emelhetjük a hüvelykujjunkat és vezethetjük magunk előtt miközben forgunk balról-jobbra, jobbról balra. A lényeg, hogy a suhanást érzékeljük, a háttérben lévő tárgyak elsuhanását, mint amikor kinézünk a vonatablakon és elsuhan a táj.

7. szám:

Szemizmok átmozgatása

Szemizmok átmozgatása

 

8-szám:

 

3 pont gyakorlat

3 pont gyakorlat

Köszönet a gyerekeknek (Tibor, Melitta, Dóra és Benedek) a közreműködésért!

Jó gyakorlást, élvezetes perceket, játékos lazaságot kívánok a felfedezés örömével!

dr Ungváry Lilla

 

 

 

 

 

szemlelek_cd_back