Ismerős?

Kategória:Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

Megosztok egy történetet, amit a Facebook oldalra írt egy kedves érdeklődő, mert annyira jól leírja ami történik a látással:

“51 éves vagyok, a kisebb betűket kis fénynél nehezebben olvasom, messzebb kell tartanom. Elmentem a szemészetre, ahol olvasásra +2, számítógéphez +1.5-ös szemüveget írtak fel, a koromra való hivatkozással. Irány az optikus, elkészítettem, szerencsére előre csak a kisebb dioptriás szemüveget 35 000 Ft-ért. Felvettem, minden közeli dolgot óriás nagyban és élesen láttam vele, de a 60-70 cm-re lévő monitort nagyon homályosan. Amikor levettem a szemüveget mindent homályosan láttam, még a nagy betűket sem tudtam elolvasni és a távoli dolgokat sem voltak élesek; a szemben szúró érzés mellet fejfájás is jelentkezett. Vívódtam magamban mit tegyek, az interneten kerestem a véleményeket, hátha tapasztalt valaki hasonló dolgokat. Azóta nem tettem fel a szemüveget.”

Ez az, ami történik az ún.”öregszeműség” esetében, illetve a szemüveggel. Szinte mindenki elmeséli, eleinte mennyire kellemetlen feltenni a szemüveget. Ráadásul a hordás után egyre rosszabbul látunk a saját szemünkkel.

Vannak azonban olyanok, akik ebbe nem nyugszanak bele és nem indulnak el ezen az úton. Jómagam is találkozom ilyenekkel, illetve én is más utat követek. Tehát VAN más megoldás- ezt osztom meg az érdeklődőkkel a rendelésemen. Gyakorlatok, elvek, a látásunk működésének ismerete visznek közelebb minket a másfajta megoldáshoz.

Ahogy az olimpián is látjuk, sok minden fejben dől el. A látás különösen…

Tehát: hajrá! Legyenek céljaink a látásunkkal is, fogalmazzuk meg őket és tegyünk értük minden nap!

 

 

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *