Látásunk titkai 7.

Kategória:Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

Szemészeti körökben a prizmás szemüveg megítélése nem egyforma. Van, aki előszeretettel adja a phoriás panaszokra (szemfáradtság, fókuszálási, olvasási nehézség, sorok kettőződése, fejfájás ) míg mások nem, mert a szemeket kancsal állásban rögzítik.

Jómagam nem írok fel prizmás üveget, viszont érdekes megfigyelésem volt nemrégiben.

Egy fiatal lány mesélte el a történetét. Panaszaira prizmás szemüveget kapott. Egy idő után elege lett belőle és más megoldást keresett. Szemtrénerhez fordult, aki levetette róla a szemüveget és különböző gyakorlatokkal helyrehozta a szemét.

A lánynak megjavult a szeme, a látása, de ennél sokkal több is történt vele: felszabadult a korábbi problémái alól, vidám, nevetős lett, jól érzi magát a bőrében.

Ez azért elgondolkodtató, mert sajnos a szemüveg nemcsak a szemet tartja mintegy satuban, hanem azt az érzelmi-életvezetési helyzetet is, ami a látásromlást előidézte…Persze, a gyógyulás kezdeti fázisa emiatt nem kellemes, mert nemcsak a szemnek kell újra szokatlan feladatokat végeznie, ami nehezére esik, hanem ezek az élmények  előjönnek – de szerencsére távoznak is.

Dr Ungváry Lilla

1 válasz to “Látásunk titkai 7.”

  1. Ági Says:

    Miután letettem egyik napról a másikra a szemüvegem -7 év folyamatos viselés után-, rájöttem, hogy mennyire egysíkú, fáradékony, merev volt korábban minden napom. Elkezdtem a látástréninget, a szemrelaxációkat és újra színessé, élessé vált a világ körülöttem.
    A legszebb, hogy a szemüveges időszak előtti évekből érzek újra illatokat, előjönnek maguktól régi emlékek, amelyek eddig tényleg satuban voltak.

    A 4 dioptriás, prizmás lencséimet 3. hónapja már el is felejtettem, pedig minden nap monitor előtt ülök, és autót vezetek. Úgy gondolom, hagyni kell a szemet is élni, mozogni, ahogy a lábat sem gipszeljük be azonnal, ha megfájdul. Lazító gyakorlatokkal és tornával csodákat lehet elérni. 🙂
    -A prizmás fiatal lány :)-

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *