Látásunk titkai 9.

Kategória:Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

Számtalan módon meg lehet javítani látásunkat. Jómagam is gyűjtöm mind a nyugati, mind a keleti orvoslás eredményeit, lehetőségeit és gyújtöm a betegek beszámolóit, élményeit, tapasztalatait. Ezeket aztán felhasználom a gyógyításban.

Ami viszont elengedhetetlennek tűnik, az a gyógyulni vágyó szándéka. Ha van célunk, akármilyen távolinak is tűnik, ez a cél segít abban, hogy megtegyük a felé vezető lépéseket. Még ha nem is rögtön látszanak hatalmas eredmények, tartsunk ki elhatározásunk mellett.  Azt szoktam mondani, maratoni futást sem úgy kezd az ember, hogy rögtön lefutja. Edzeni, tréningezni kell hozzá és rá kell hangolni magunkat, mert ott is “agyban” dől el, ki tudja lefutni a távot.

Megjelent jónéhány hónapja egy cikk az öngyógyításról. A Természetgyógyász Magazinban jelent meg, abból idézek most néhány mondatot:

“Minden terápia fontos része a hit. A hit tudatos cselekvéssel, fizikai tettekkel (pl. tréningekkel, élelmekkel) támogatva gyógyító valósággá válik. A hitterápia esetemben is hatásosnak, sőt nélkülözhetetlennek bizonyult.
A mazdaznan légzőgyakorlatokat reggelenként régóta rendszeresen végeztem. Látásom javítására újabban összekötöttem lelkigyakorlattal, mantrák mondásával. Például: „Szemem, gyógyulj, látásom, javulj!” Gyógynövényteáim kortyolgatása közben hasonló mantrákra gondolok, hogy ezáltal is elősegítsem a teák hajszálértisztító, -tágító hatását.
Az akupresszúrás terápiát lehetőleg naponta egyszer alkalmazom. Ezt a terápiát is hittel, átéléssel, lazán, nyugodtan igyekszem végezni. Kézreflexológiát alkalomszerűen ugyancsak végzek, például utazás, rádióhallgatás közben.
A szemtréning-terápiák lényege a szem lazítása, az erőltetett, merev nézés elkerülése. A gyakorlatok közé tartozik a lassú fejkörzés, a szemforgatás (-mozgatás), a csi-kung, a tenyerezés, szemtakarás.
Az alkalmazott természetes terápiákkal gyengénlátásom javult: kezdetben az útkereszteződésekben a piros lámpát is alig láttam, ma már 100 m-ről is jól látom, olvasni négyszeres nagyítású lupéval sem tudtam, már tudok, sőt az átlagosnál nagyobb betűs szöveget nagyító nélkül is tudom olvasni.
Remélem, hogy a látásjavulásra szorulók között lesznek olyanok, akik „vevők” a javaslataimra. A csokorba szedett terápiák közül mindenki kiválaszthatja számára a legmegfelelőbbeket. Mindenkinek a lehetőségei, adottságai figyelembevételével kell az öngyógyítást elvégeznie.
Dr. Horváth László”

Tiszta célokat, látást kívánok!

Dr Ungváry Lilla

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *