Lézeres műtétek után..

Kategória:Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

A lézeres szemműtétek divatosak és sokak számára nagyszerű megoldás jelentenek arra, hogy letegyék  a szemüvegüket.

Mindegyik műtétre igaz azonban az, hogy a szemnek az optikai részét változtatja meg – a látási folyamatot ami ennél lényegesen összetettebb – nem. A látás élménye, feldolgozása az agyban játszódik le. Sokan ezért a műtét után átmenetileg nem tudnak jól látni, meg kell szokniuk az új szemüket.

Mások viszont a műtét után ismét egyre rosszabbul kezdenek látni, bár ez hónapok, évek alatt tudatosul csak.

Mostanában több olyan személy keres fel, akinek lézeres műtétje volt. örömmel tanulják meg és fedezik fel a látás titkait, törvényszerűségeit, megtanulják helyesen használni a szemüket, ezáltal meg tudják őrizni a visszakapott éleslátást!

Azt szoktam néha mondani, a látástréning olyasmi, mintha végre megkapnánk a használati utasítást ahhoz, hogy azt a nagyon finom, precíziós műszerünket, ami a látásunk, elkezdjük végre helyesen és jól használni.

 

 

2 hozzászólás to “Lézeres műtétek után..”

  1. Roland Says:

    Ezek szerint a lézeres műtét akár ronthat is, vagy meg van az esélye, hogy egyáltalán nem javít a dolgokon?

  2. admin Says:

    A lézeres műtét általában gyors javulást hoz a dioptriák vonatkozásában, és ezt sokan élvezik aztán évekig. De sok operáltnál lehet látni (főleg a nagyobb dioptiával operáltaknál), hogy ismét elkezdődnek a látásromlás jelei. Mivel a látás nem a szemben zajlik, és az agyi látását a lézeres műtét nem állította helyre, a belső feszültség hatására ismét romlani kezd a látás. Ezért hasznos elsajátítani a látástréning elemeit, hogy megmaradhasson a jó látás az ilyen műtétek után sok évig.

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *