Megvásárolható könyvek, videók, segédeszközök

Segédeszköz

 

Eyeport-az otthoni  tréner

 

Elérhető végre Magyarországon is az Eyeport! Ezt az eszközt arra tervezték, hogy erőlködésmentesen fejlesszük vele a látásunkat. Az Eyeport sokféle programot és sebességet használva villant fel kék és piros fényeket, miközben egy piros-kék szemüvegen keresztül követjük ezeket.

Jacob Liberman, a Take off your galssas and see című könyv szerzője fejlesztette ki, aki optometrista és a látás agyi folyamatának kutatója.

 

A felhasználói tapasztalatok nagyszerűek.Használható önmagában is de még jobbak az eredmények, ha a Bates leckék gyakorlását egészítjük ki vele.

 

Egy tanulmány szerint 3 héten keresztül használva összesen 3 órán át gyakorolva vele javította a figyelmet, a 2 szem összhangját, az olvasási képességet és a teljes vizuális teljesítményt, valamint a mélységérzékelést. Az FDA is elfogadta, mint evidencián alapuló fejlesztő eszközt.

 

Hogy történik mindez? Számos készségépítő programot végzünk az eszköz segítségével 10 percig naponta, 6 napot hetente, 6-12 hétig. A készülék több sebességbeállítással rendelkezik. Tartozik hozzá egy felhasználói útmutató, 2 pár átfordítható vörös / kék szemüveg, egy állvány , és egy USB-csatlakozós töltő, mindez könnyű hordozható dobozban.

 

2004-ben egy második független tanulmány készült el az  eszköz izolált hatásáról, amely szerint az EYEPORT -ot baseball játékosok hasznbálták az ütőteljesítményük javítására. A tanulmány eredményei szerint a játékosok 90% -os javulást mutattak az ütési teljesítményben mindössze három hét használat után. Röviddel a tanulmány befejezése után, ez a csapat a vesztes pozícióból fordítani tudott és megnyerte első bajnoki címet. Ez a tanulmányt a Journal of Behavioral Optometry, Volume 16, 6. számban jelent meg, 2005..ben .

 

2005-ben egy harmadik tanulmány készült a Maui Megyei Rendőrséggel. A tanulmány eredményei statisztikailag szignifikáns javulást mutattak a vizuális figyelemben, az észlelés sebességében és terjedelmében, valamint a lövészetben. Emellett a tapasztalt rendőr oktatók észrevették, hogy láthatóan javult a vizuális reakcióidő sebessége, a vizuális felismerés pontossága és a sebesség, a pontosság és a fizikai válasz megfelelősége. Az EYEPORT használatát követően az egyik őrmester, aki felügyelte a programot, részt vett a Hawaii State USPSA bajnokságon, és megnyerte az Nyílt kategóriát Ez a tanulmány a Journal of Behavioral Optometry, Volume 17, Number 4, számában jelent meg 2006-ban .

 

Az EYEPORT 2006-ban megkapta az FDA-tól az orvosi eszköz minősítést a rossz alkalmazkodóképesség kezelésére, a konvergencia-elégtelenségre és az alkalmazkodási lassúságra (nem-presbiopiás betegeknél). 2007-ben a Northeastern Állami Egyetem Optometriai Főiskolán végzett kísérleti tanulmány kimutatta, hogy az EYEPORT használata jelentősen javította a figyelemet, a fókuszálást és a mélységérzetet olyanoknál, akiket korábban hiperaktív viselkedészavarosnak (ADHD) diagnosztizáltak.

 

Effect of the EYEPORT System on Visual Function in ADHD Children – A Pilot Study
Published in the Journal of Behavioral Optometry – Volume 19 – Issue 2. Authored by: Hanni Hagen, O.D.; Kari Moore, O.D.a; Gary Wickham, Ph.D.; & W.C. Maples, O.D., M.S.

 

Eyeport bérleti díj: heti 5 000 Ft (ajánlott gyakorlási idő:6 -12 hét) Ajánlott tompalátás javítására, két szemes látás összhangjának javítására, konvergencia gyengeség javítására, presbyopiára.

 

Könyv

 

 

A meghívásomra 2016. október 8-9-én 2 napos tanfolyamot tartott Magyarországon Fedor Simonov orosz látástréner, csikung mester aki kidolgozta és sikerrel alkalmazza az “Eye-diamond” ( “Gyémánt-szem”) módszert a látás javítására. (www.eyediamond.ru) Ezzel a módszerrel akár havi 1 dioptriát javíthatunk a látásunkon! Nézzen meg róla egy rövid videót!

 

Ez a csikung, masszázs, meditáció, autogén tréning gyakorlatokra épülő módszer végre nálunk is elérhető!  A gyakorlatok megtanulhatóak a rendelésemen az egyéni konzultációk keretében is.

 

Fedor könyve, videói elérhetőek azok számra, akik nem tudtak eljönni a tanfolyamra!

 

 

ko%cc%88nyvborito

 

 

Fedor Simonov pendrive-on! A pendrive tartalmazza a könyvet pdf formátumban és a gyakorlatokról készült videókat is! Megrendelhető emailben: szemlelek@gmail.com

 

 

Pendrive: 21600 Ft

 

Magyar nyelvű könyv: 7200 Ft