Mi állhat a rossz látás hátterében?

Kategória:Gondolatok az egészségről-blog, Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

A rossz látásnak természetesen sok oka lehet. Fizikai hatások (túlhasználat pl képernyő előtt), táplálkozási zavarok, családi “örökség” és persze saját hiteink, gondolataink.

Ez utóbbival találkoztam nemrég. Egy idős hölgynek pár éve szürkehályog műtétje történt. A műtét utáni vizsgálaton találtak még valami kis eltérést ez benne úgy maradt meg emlékként, hogy elrontották a szemét. Ezért az agya szó szerint kikapcsolta ezt a szemet a látásból. A mostani vizsgálatkor kiderült, hogy a műtött szeme tökéletesen lát, de mivel nem használja, erről nem tudott. Látását mindig a másik szemének állapotához viszonyította, ahol pedig egyre erősebb hályog alakult ki.

Az ő hite, hogy elrontották a műtétet olyan mértékben befolyásolta az érzékelését, hogy kiiktatta a szemet, hiába tökéletes a működése. Ilyen ereje persze azért lehetett ennek a félreértésnek, mert van egy korábbi mintázat a gondolkodásában, ami ezt hozta létre.

Nagyon fontos lépés a gyógyításban az, amikor elkezdünk a gondolatokkal, hitekkel, emlékekkel foglalkozni. Ez egy roppant felszabadító folyamat lehet, ha valakinek van bátorsága, kedve hozzá.

Segítségül egy új eszközt használok, a flow érzést. A flow az élet áramlása, az amikor tudjuk mit fogunk tenni és tesszük is abban a ritmusban, amiben jól érezzük magunkat. Remek lehetőség ennek a megtapasztalása, alapjaiban tudj átformálni az életünket.

Szeretettel várok minden érdeklődőt a konzultációimon!

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *