Mi történik a rendelésen?

-Mit hozzon magával az első alkalommal?


Meglévő szemüvegét, orvosi leleteit és a kitöltött kérdőívet, amit itt lehet megnyitni: kérdőív.


-Szemészeti vizsgálat, állapotfelmérés


Szemüveg dioptriájának megállapítását, felírását végzem, binokularitás, színlátás vizsgálatot végzek. Tanácsot adok műtétekkel kapcsolatban (lézeres, szürkehályog). Gyulladásos panaszokra gyógyszert ajánlok,  szemészetileg nem gyógyítható állapotokra tanácsadást nyújtok elsősorban az alábbi módszerekkel:


-Látástréning gyakorlatok megtanítása


A jó látásnak vannak egyéntől független ismérvei. Ezek a szabad, gyors mozgás, a fej-szem együttműködés, a jó pislogás, a perifériás és centralis látás egyensúlya, a binokularits összhangja. A rossz látás mindig együttjár ezek elvesztésével. A tréning során lépésről lépésre haladunk a jó látás ismérveinek megértésével, gyakorlásával és elsajátításával. Ehhez írott anyagokat, gyakorló táblákat és hangfelvételeket is biztosítok.


Az első alkalom általában 1,5-2 órát is igénybe vesz. Ennek megfelelő a díjazása is.  Egyénenként más és a  problémától is függ, hány alkalom javasolt. Kisebb fénytörési hibák esetén 1-3 alkalom is elég lehet ilyenkor a javulás pár hét alatt létrejön. Súlyosabb betegségek hónapok vagy akár 1-1,5 év alatt juthatnak kedvező állapotba.


-Trambulin


A rendelőmbe lépve a gyerekek legnagyobb örömére egy trambulinnal találkoznak. A trambulin nagyszerű fejlesztő eszköz (ritmus, egyensúly, erőnlét, figyelem), a látástréning során is többféle módon alkalmazom . Nem szükséges otthonra is beszerezni a gyakorlásokhoz trambulint, sokféle módon kiváltható de ha már van, akkor egy új felhasználási módot kaphatnak hozzá.


Valamilyen hintázó, hintáztató eszköz azonban jó, ha van otthon. Ez lehet egy hintaszék, kerti hinta, forgószék vagy bármi amit élvez a gyermek vagy a gyakorló felnőtt.


-Szomatodráma


Ez a módszer azért került a figyelmem fókuszába, mert egy olyan ember tanítja, aki számomra példakép tud lenni. Dr. Buda László pszichiáter dolgozta ki ezt a módszert és szemészként én is fontosnak látom azt, hogy a betegség lelki oldalát is kezeljük.


A betegek tapasztalatai között olvashatnak beszámolót arról, milyen hatása lehet a szomatodrámának a szemre, az egész életünkre.


Az induló csoportokról, lehetőségekről a honlapon lehet olvasni, kérdésekre emailben szívesen válaszolok.


 -Kiadványok, CD-k


A Dokumentumtárban találhatóak meg ingyenesen letölthető anyagok, melyek segítik az öngyógyítást.


Készítettem 2 hangfelvételt azért, hogy segítsem az otthoni gyakorlásokat, öngyógyulásokat.


Ezek vagy a hanganyaguk mp3 formátumban megrendelhetőek emailben: szemlelek@gmail.com. (Ár mp3 küldés esetén 2000 Ft, CD formátumban3000 Ft+ postaköltség.)


A hangfelvételeimről

pozitív látásjavító megerősítések

szemlelek CD