Tavasz

Kategória:Gondolatok az egészségről-blog, Látásunk titkai-blog
Szerző:admin

Ismét itt a tavasz, ezen az oldalon már sokadszor köszöntöm ezt az évszakot…

Azért különösen fontos nekem, szemmel foglalkozó szakembernek, mert ez az én időszakom! A szem holisztikusan a fa elemhez tartozik, aminek a tavasz az évszaka. A mi éghajlatunkon a tél végi böjt is ezt a megújulást segíti elő. Érdemes egy kicsit visszavenni most a húsevésből, engedni kiürülni testünkből, lelkünkből a téli sötétséget és teret engedni a fénynek, amit a tavaszi napsütés fog hozni hamarosan.

Tavasszal együnk sok zöldséget! Együk, amit a piacon találunk, ami itt terem a közelünkben. Hagymát, retket, spenótot, salátát Menjünk a levegőre, szellőztessük át a tüdőnket.

Akik már ismerik a látástréning gyakorlatokat, azok elkezdhetnek újra napoztatni. Végezzünk könnyű testmozgást a szabadban, főleg az irodai, számítógépes munkát végzőknek illetve az iskolásoknak szoktam ezt ajánlani. De az idősebbeket is előszeretettel bíztatom mozgásra. A mozgás nagyon fontos része az életnek, minden mozog, ami él, mozogjunk mi is!

Amire érdemes figyelni: a tavaszi szél megviseli azokat, akik energetikailag érzékenyek erre. Jönnek a fejfájások, szemfájások, szemgyulladások, izomrángások. Öltözzünk rétegesen, védjük a testünket a széltől. A jól bevált máriatövismag tea vagy olaj ilyenkor különösen ajánlott.

tavasz

Szép tavaszi napokat kívánok

dr Ungváry Lilla

Leave a Reply

Kérem, adja meg az alábbi művelet eredményét! *