taoista körben

Gyakran találkozom anyákkal a rendelőben, hisz ők hozzák a gyerkőcöket vizsgálatra, látástréningre. Csodálatos dolog figyelni e két ember között működő szövedéket, mely apránként feltárul a beszélgetés során.

A kicsi, aki minél kisebb, annál jobban együtt él, lélegzik, “lát” anyjával és a nagy, a felnőtt, akiből kibuknak legmélyebb félelmei. A félelem, hogy rosszat tesz a gyermekének, hogy nem elég gondos anya. A gyermek azonban nem azt érzi ebből, mennyire gondos az anyja, hanem a félelmet, szorongást. És ez bizony kihathat a látására is, sőt más szervekre is. A legjobb,amit egy anya tehet a gyermekéért, ha saját magát igyekszik félelmek, szorongások nélküli anyává tenni. Ez nem könnyű, ugyanakkor nem is lehetetlen.  Érdemes tudni ezt a szabályt és érdemes keresni a megoldásokat. És érdemes minden nap tenni érte, mert akkor közelebb és közelebb kerülünk az EGÉSZ-SÉG érzéséhez testben és lélekben.

A kor, amiben élünk segít szembenézni terheinkkel, fájdalmainkkal, hiányainkkal. Rengeteg eszköz, módszer van körülöttünk csak választanunk kell közülük. A szem, látás problémáival jómagam 20 éve foglalkozom és bár a látásnak nagyon mély kapcsolatai vannak emlékeinkkel, sérüléseinkkel, és sok mindre megoldás lehet, ha megtanulunk “másképp látni”, tudom nem egyetlen üdvözítő módszer van- mint ahogy mindannyian másfélék vagyunk.

Jómagam is szívesen gyűjtök ismerősöket, csatlakozom műhelyekhez és ajánlom őket másoknak is.  Mert az ANYÁK is NŐK és az APÁK is FÉRFIAK. Ezeknek a minőségeknek teljes szépségében történő megélését segítik az ilyen műhelyek is.

Az egyik egy nagyon női minőségű hely a másik egy taoista elveken és gyakorlaton alapuló csapat, akiknek vezetőjével SiHing Hou-val és tanítványaival a cikkem illusztráló képen is láthatóak vagyunk.

 

 

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch