Vannak témák, amik újra és újra megtalálnak, ilyen például az üvegtesti homály kérdése.

Maga az elváltozás a szemészeti betegségek között egy jóindulatú, ún. reverzibilis (visszafordítható) folyamat. Vagyis magától is meg tud változni, el tud múlni.

Persze, ahogy öregszik a test, a szemben lévő üvegtest elfolyósodik és több-kevesebb úszkáló sejt jelenik meg benne, beúszva a látóterünkbe időnként. Ez ideges, feszült élethelyzetekben megsokasodik és ilyenkor maga az üvegtesti homály is zavaró, idegesítő tényezővé válik. Egészen végletes reakciókkal érzésekkel találkoztam ennek kapcsán már.Mély és erős félelmek kavarodnak fel, a legerősebb mint minden szemproblémánál a vakságtól való félelem. A vakság egyáltalán nem velejárója ennek az állapotnak és a súlyosbodás sem. (persze nem árt kizárni egy orvosi vizsgálattal néhány más szembetegséget amikor először tapasztalunk ilyesmit)

Viszont ha valakinek erős félelmei, szorongásai keletkeznek ettől az úszkáló homálytól, az kérjen segítséget olyantól, akiben bízik. Én is szívesen foglalkozom ilyennel, de lehet pszichológushoz, kinezológushoz, bármilyen más pszichés problémával foglalkozó szakemberhez fordulni.

Én a testünket nem ellenségnek, hanem barátnak érzékelem, aki nem bosszantani, gátolni akar bennünket, hanem megmutatni nekünk olyasmit, ami fontos.

Amit szintén fontos megemlíteni, hogy MINDEN szemproblémánál az étkezés megváltoztatása látványos javulásokat tud eredményezni. Erről a honlapomon külön cikkben lehet olvasni. ( http://www.szemlelek.hu/ingyenesen-letoltheto-anyagok/ )eye

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch