Ezt a levelet közzéteszem, mert annyi értékes és fontos információ van benne:

 

“Minden bölcs tanítás vallja, hogy a boldog, értelmes élet alapja a szeretet. A Harvard Egyetem kutatói egy 75 éven keresztül folytatott kutatásban szintén erre jutottak…”  (forrás: origo.hu)
Úgy látszik, kezdjük tudományosan is felfedezni, igazolni, amit a bölcs emberek minden korban tudtak. A szeretet mindent körülölelő hálója működteti a világunkat, és benne minket.

Szeretetünk irányulhat sok mindenkire és sok mindenre… de vajon mennyi szeretetet élünk meg saját magunkkal kapcsolatban…?
Véleményem szerint a saját magunkhoz fűződő viszonyunk egyik fő iránytűje lehet a testünkhöz fűződő viszonyunk. Testünk egy életen át kísér minket, tisztában vagyunk vele, mennyire fontos, hogy törődést, figyelmet és szeretet kapjon, mégis ritkán valósítjuk ezt meg. Többnyire tudomást sem veszünk róla, amikor rendben van, de ha nem az elképzelésünk szerint működik, megbetegszik, vagy csak nem tetszik, ahogy “kinéz”, hajlamosak vagyunk elítélni, utálni, elutasítani.

Sok kutatás, erről született cikk, könyv és tapasztalat támasztja alá, hogy testünk működése milyen nagy mértékben leképezi lelki folyamatainkat. Kezdve egy egyszerű megfázástól az elhízáson át a komolyabbnak ítélt betegségekig, testünk fáradhatatlanul üzen nekünk és fizikai szintre vetíti lelki terheinket.

Talán kicsit idejétmúlt azt gondolni, hogy testi folyamataink tőlünk, a bennünk zajló érzésektől, lelki történésektől teljesen függetlenül működnek. Ha csak arra gondolsz, hogy összeszorul a gyomrod, ha például izgulsz… vajon mit tesz a testeddel egy éveken át tartó szorongás?

Tőled milyen figyelmet kap a tested? Szeretetteljes, hálás figyelmet? Semmilyen figyelmet? Esetleg elutasítást? Eszedbe jutott már, hogy a testedre tekinthetnél úgy is, mint ha ő a legjobb barátod lenne? Hogy lelki fejlődésed, az utad irányához a tested lehetne az egyik kiindulópont? Hiszen a végletekig hűséges és őszinte, lelked elrejtett zugait tárja eléd és ezzel kizárólag Téged szolgál. Nincs mellébeszélés, nincs mögöttes szándék… Sajnos ezt azőszinteséget nem mindig tudjuk jól fogadni, pedig lelki nehézségeinken könnyíthetünk, ha a testünkkel kapcsolatba kerülünk és “tünet-üzeneteit” meghallgatjuk.

Segítőtársaimmal az a célunk, hogy megmutassuk Neked, hogyan tárhatod fel a tünetek mögött rejlő üzeneteket és hogyan kerülhetsz egyre őszintébb kapcsolatba a testeddel, és így Önmagaddal. A testedre jó barátként, mélységes hálával és szeretettel gondolni, elképesztően felszabadító. Olyan, mint amikor hosszú bolyongás után hazatérsz és végre megpihenhetsz: “itthon vagyok.”

Ha kedvet érzel erre, gyere és kutass velünk “tünet-üzenetek” után, oldódj és gyógyulj a betegségedből egy játékos formában,  április 3-án, a következő Gyógyító Napon.

Elmélyültebb önismereti-öngyógyító munkára és a módszer megtanulására is van lehetőség, mert van még néhány szabad hely a május 10-én induló, 80 órás önismereti/képző csoportunkban.

Szeretettel üdvözöllek:
Buda Laci

U.I.:

Dr. Buda László soron következő előadásai:

Mit üzen a tested? (Önálló előadás)
– április 4. Kecskemét
– április 17. Szombathely
– április 30 Veszprém

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch