Gondolkodjunk el közösen néhány dolgon. Például azon, mit is jelent az, hogy elmegyünk orvoshoz, hogy gyógyítson meg minket.
Vegyünk egy egyszerű példát a szemészetből. Elmegyünk a szemészhez(optometristához), hogy nem látunk jól. Megvizsgál és felír egy szemüveget. Feltesszük, élesen látunk benne. Hordjuk lelkesen, majd egy idő után visszamegyünk. Ismét megvizsgálnak, és lehet, hogy még erősebb szemüvegre van már szükségünk. Hogy is van ez? Ez a gyógyítás? Hogy egyre erősebb szemüvegre van szükségünk? Hogy egyre rosszabbul látunk a saját szemünkkel?
Engem szemészként igen elgondolkoztatott, amikor láttam sok olyan esetet, hogy valaki nem hordta a szemüvegét (letette, elvesztette, gyakorolt valami akkor még ismeretlen dolgot) akkor (meg)javult a szeme. Hogy is van ez? Kérdeztem magamban és elkezdtem megkeresni a válaszokat. Ma már számtalan választ tudok adni erre a kérdésre. Sokféleképpen meg lehet javítani természetes úton a látást. A szemüveg viselésével pedig egészen biztosan rosszá lehet tenni.  Mindannyiunk saját döntése, mit választunk. És választhatunk!

 

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch