Nos, aki tudja a választ, az jól lát! Mert nem a szemünkkel kell nézni, hanem látni kell. Belülről kivetítve a jó látást a világra. Egyszerűen hangzik, de erre rátalálni magunkban nem mindig ilyen egyszerű.

Ebben segít a látástréning a módszereivel, ötleteivel. De kell hozzá a gyógyulni vágyó kísérletező, játszó kedve is. Hogy merjen játszani, merjen türelmes lenni, engedni a javulást, engedni az átmeneti ingadozó látást kialakulni.

Ha valaki meri letenni a szemüvegét, mer szemüveg nélkül belenézni a homályos világba és elég kíváncsi, akkor egyre több ismerős dolgot fog élesen látni. És a csukott szemes képzelet-játékok, felidézések, majd ezek kivetítése nyitott szemen keresztül a világra. Néha jó látásmódot váltani és megnézni például egy másik perspektívából a világot. Kipróbálták már alacsonyabbról vagy magasabbról nézni a dolgokat? Vagy esetleg fejjel lefelé? Vagy hátrafelé haladva? Ha nem, akkor érdemes elkezdeni! Megőrizni a szemünk rugalmasságát azt jelenti, megőrizni a gondolkodásunk rugalmasságát. Ehhez néha jó máshonnan nézni a dolgokat!

Bejelentkezés

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch