Kedves Honlap látogató!

Tegnap a rendelésen nagy örömmel láttam, milyen nagyszerű eredményt lehet elérni, amikor egy család összefog és végzik a gyermekkel a játékos feladatokat.

A kisfiúnak 4 sorral jobb a látása, mint 1 hónapja!

Sokat töröm a fejem azon, mivel segíthetem az otthoni gyakorlást, mert szerintem ezen áll vagy bukik a dolog. Az ötletelésemet elősegíti az is, hogy nemrég elkezdtem dobolni tanulni egy kézi dobon. Csodálatos élmény és egyben elég fárasztó is néha. A kezem, az ujjaim elfáradnak, bemerevednek, megfájdulnak néha, olyankor ki kell lazítani őket.Naponta gyakorlok, néha csak fejben dobolok, de valamilyen módon foglalkozom vele. Ez is megmutatja nekem azt, hogy milyen fontos néhány dolog, ha az ember belekezd valami új dolog megtanulásába:

1. fontos a célkitűzés, ami adjon elég motivációt ahhoz, hogy eljuttasson a vágyott célhoz

2. fontos a napi gyakorlás

3. fontos tudni, hogy az új dolgok akkor válnak könnyűvé, ha már kellően begyakoroltuk őket, és már lazán mennek

4. tudni kell, hogyan lazítsam ki az esetleges feszültséget

5. élvezni kell magát a gyakorlást is, hisz már az is a folyamat része

6. érdemes előre örülni annak, milyen nagyszerű dolgot ajándékozunk magunknak! a legjobb dolog szerintem az, ha egy élménnyel gazdagítjuk magunkat 🙂

A fenti pontok érvényesek a látástréningre is, ami – ahogy a neve is mutatja – a tréningek egyik fajtája. Csak itt a látáshoz kerülünk közelebb, nem a doboláshoz vagy a futáshoz, úszáshoz, vagy bármi más tevékenységhez.

A nyár meglepetése egy otthoni gyakorlást  segítő eszköz lesz, amit lelkesen és örömmel kezdtünk el összeállítani Ölvédi Gábor dobtanárommal. Részletek hamarosan olvashatóak lesznek.

Addig is örömteli gyakorlásokat kívánok!

Ungváry Lilla

 

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch