Dr Bates szemorvos volt, aki olyan dolgokat figyelt meg és talált ki, amikre a szemészetben azóta sincs példa…
A látás az agyban jön létre 90%-ban és a szemben 10%-ban. A helyes látást tehát az agyban kell helyretenni. Ez a fő gondolat.
Néhány érdekes, igaz történet ehhez kapcsolódóan:
Egy betegem mesélte, aki erős szemüveget visel és anélkül alig lát, hogy a múltkor kártyázott. Nagyon szeret kártyázni, ráadásul nyerésben volt. Egyszercsak észrevette, hogy nincs rajta a szemüvege. Ahogy ezt észrevette, nem látta már a kártyákat úgy, mint előtte, és abba kellett hagynia a játékot…
A történet arra is jó példa, hogy amit szeretünk, azt jobban látjuk. Ami feszültséget kelt bennünk, azt rosszul látjuk.
A másik történetem egy fiatal páciensé. Ő távolra nem lát élesen ezért van szemüvege. Ha vezet ezt fel is teszi. Amikor úgy vezet, hogy nem figyel rá, van-e a szemén szemüveg, akkor élesen lát gond nélkül. Ha viszont eszébe jut, hogy nem tette fel a szemüvegét, megijed és képtelen élesen látni.
Ezeket a történeteket az élet írja. Azok a magyarázatok, amik azt mondják, ilyen nem lehet, ez ki van zárva, pusztán arról szólnak, hogy nem ismerjük a dolgok működését és rá akarjuk kényszeríteni az életre, a természetre az elméleteinket. De a természet tudja a dolgát és benne az emberi test is. Higyjünk neki!
Tiszta látást kívánok
Dr Ungváry Lilla

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch