Leo Angart és Meir Schneider
Leo Angart és Meir Schneider

Amikor jónéhány évvel ezelőtt elkezdett érdekelni az, hogyan lehet a látást megjavítani azon kívül amit nekem tanítottak (szemüveg, műtét) először Leo Angart könyve volt amivel ebben a tárgyban találkoztam. Később Meir Schneiderről is hallottam és olvastam, aki viszont vakon született és saját magát segítette hozzá a látáshoz.

Idén november elején egy madridi kongresszuson ( http://ihvcmadrid2015.com/) amit a holisztikus látás jegyében szerveztek, mindkettőjükkel találkoztam illetve tanultam tőlük.

Más személyiségek de mindketten nagyon nagy hatásúak. Leo Angart dán üzletember, aki több, mint 25 évig hordott szemüveget (-5,5 dioptriásat) és azt mondták neki az orvosok, hogy nincs mit tenni ezzel. Ő azonban addig keresgélt, amíg rátalált egy módszerre aminek segítségével 3 hónap alatt teljesen alhagyhatta a szemüvegét. Ezt a módszert és sok mást is megtanított nekünk a 2 napos workshopján.

Meir Schneidernek veleszületett hályogja volt, és mindkét gyereke is így született. Ő azonban magát is és a gyerekeit is látóvá tette. A saját látása persze nem tökéletes, hisz már szinte felnőtt fejjel kellett megtanulnia látni a világot, de így is 70 %-os. Meir módszere az egész test megmozgatása, főleg olyan izmoké amiket nem használunk és azok tehermentesítése, amiket viszont túlhasználunk. Beszélt az idegrendszer harmonizálásáról, a megfelelő lazításról, és az egészséges érzésekről, amik szabadon áramlanak. Sokat gyakoroltunk vele a szabadban, mozogtunk, használtuk a perifériás látásunkat és átmozgattuk rengeteg izmunkat. A kéz és lábujjak is nagy hangsúlyt kaptak, de az állkapocs és a fej, arc, nyak váll izmainak lazítása is.

A kongresszus 5 napja alatt sok terapeuta mutatta be módszerét, amiknek az alapja nagyon hasonló.

A mozgás, a lazítás, az érzések kezelése – sok minden adhatja vissza a jó látást de ami talán a legfontosabb: a motiváció! A megfelelő motiváció nélkül nem történik semmi, nem jön létre a változás, minden a régiben marad. Ahhoz, hogy elérjünk bármit az életben ami több, új vagy más mint az eddigiek, fontos a belső hajtóerő, ami rávesz minket a napi gyakorlásra -, arra, hogy ne adjuk fel a nehézségek hatására se az álmainkat.

Remélem sokan álmodnak jó látásról és nemcsak álmodnak róla, hanem tesznek is érte! Van, aki maga talál ki gyakorlatokat, van aki könyvből tanulja, van aki eljön egy trénerhez aki segít neki. Mindegy hogyan, csak induljunk el és ne álljunk meg!

Akit érdekel Leo Angart gyakorlata, amivel 3 hónap alatt letette a szemüvegét, az a rendelésemen azt is megtanulhatja! Akiben nincs elég motiváció, de szeretné, hogy legyen, az jöjjön el a szomatodráma délutánra november 24-én és segítünk feloldani az esetleges belső gátat ami elválasztja a sikertől.

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch