Kedves honlap látogató!

Bizony ismét tél van és ilyenkor bizonyos testi problémák gyakoribbá válnak. Sok nő keres meg ilyenkor olyan szemészeti tünetekkel (égés, pirosság, szárazság) aminek a hátterében egy kis kikérdezés, holisztikus vizsgálat (nyelvdiagnózis) után a testben lévő hidegséget találom. A hideg évszakban pedig a hideg tünetek romlanak…

Mivel tudjuk felmelegíteni magunkat ilyenkor?

-Figyeljünk oda az öltözködésünkre! Mind a lábunkat mind a derekunkat tartsuk melegen. Praktikus melegítő betéteket lehet elhelyezni a csizmákba így a vékonyabb talpúak is jobban melegítenek. A divatos csípőnadrághoz vegyünk hosszú pulóvert vagy csípőmelegítőt. Ha mégis fázott a lábunk napközben, este vegyünk melegítő lábfürdőt.

-Együnk meleget! A nyers ételek helyett a zöldségeket pároljuk, főzzük meg! Sokáig, lassan főzött hús vagy zöldségleves, főzelékek, kompótok fahéjjal, szegfűszeggel melegítőek. Ne együnk déligyümölcsöt ha fázunk ugyanis azok is hűtenek. A dió, a gyömbér, fahéj, szegfűszeg jó hatásúak.

-Kerüljük a cukrot, édes ételeket! Ez ugyan nem télspecifikus, de általában túl sok édesítő van az ételekben amúgy is, ne rontsuk tovább a helyzetet a hozzáadott cukorral. Elnehezít, ragacsossá tesz belülről, táptalaja mindenféle betegségnek.

-Használjuk ki a hosszú sötét estéket a lecsendesedésre! A testet nem lehet a gondolatok karbantartása nélkül megóvni a betegségektől. A félelem, szorongás is hat a szerveinkre! Keressünk minden nap szép érzéseket, gondolatokat, amik jó érzéssel töltenek el bennünket. Mindenki a hitrendszere szerint csemegézhet azokból a módszerekből, amik manapság rendelkezésre állnak. Mindent persze módjával, hisz az egyensúly, a harmónia a lényeg. Vegyünk példát a természettől, hisz mi is természeti lények vagyunk. Kicsit visszahúzódik ilyenkor minden, elcsendesedik és befelé figyel. Eljön majd az ideje az aktivitásnak, a megújulásnak viszont ilyenkor gyűlik hozzá az erő, ebből a megpihenésből jön majd az inspiráció.  Jó ilyenkor zenét hallgatni, szép gondolatokkal teli könyveket olvasni, együtt lenni szeretteinkkel.

Vackolódjunk hát be kedvenc karosszékünkbe, engedjük ölünkbe a macskát, simogassuk és élvezzük a dorombolását,

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

hallgassunk kellemes zenét, iszogassuk finom fűszeres teánkat és olvasgassunk szép könyveket! Erre (is) való a tél!

Szép telet, szép Adventet kívánok mindenkinek!

dr Ungváry Lilla

06 70 220 3148

szemlelek@gmail.com

 

 

 

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch