“A holizmus kifejezés (a görög „holos” szóból) a teljesség figyelembevételét jelenti.”

A holisztikus gyógyítás során az embert egésznek tekintem, testi-szellemi-érzelmi egységnek. A szembetegségek ilyen szempontból sem különböznek bármilyen más betegségtől. Tehát a gyógyítás célja nemcsak az, hogy magát a szemet különálló szervként gyógyítsam, hanem hogy a betegség valódi gyökerét megkeresve oldjam meg a problémát. Az ok néha külső (például a hideg, a huzat ismert külső okok a szembetegségek keletkezésében) sokszor viszont belső.  A tartósan fennálló szempirosságok, a szúrás, a szárazság érzet, az ingadozó látás, a megmagyarázhatatlan fájdalmak, amik hátterében nem találunk szembetegséget, a hónapokig fennálló gyulladások, cseppekre, kezelésekre nem reagáló folyamatok mind arra utalnak, hogy belső zavar támadt a szervezetben.

Az orvosegyetemen majd a gyakorlatban tanultak ilyenkor már nem segítenek vagy néha a kúra éppoly veszélyes és ártalmas mint a betegség. A gyógyszerek mellékhatásai újabb problémákat tudnak okozni.

Az akupunktúra, mely a kínai orvoslás által használt egyik módszer és melyet Európában is régóta használ az orvostudomány, ilyen alkalmakkor rendkívül hatásos és mással nem helyettesíthető megoldást tud nyújtani, valódi oki kezelést. Diagnosztikája és kezelési elve a test egészének törvényeire épülnek, szabályai a természet működésének megfigyeléséből származnak. Az embert a természet részeként és mindig egységében vizsgálja és kezeli.

Sokan félnek a tűszúrástól de már ez sem jelent problémát. Az általam is végzett kezeléskor lézert használok, ami nem okoz semmilyen szúrást, fájdalmat.

Szeretettel ajánlom ezt a kincset érő módszert minden érdeklődőnek.

Dr Ungváry Lilla

About the Author dr. Ungváry Lilla


Get In Touch