Ingyenesen letölthető anyagok

Vezetett gyakorlatok, amelyek a szem ellazulását, ezáltal a látást segítik

A szemek és a nyak lazítása
Tenyerezés
Arc átmozgatása
Nyak és váll átmozgatása

Együk magunkat egészségesre

Akaratunk gyógyereje

Eszterhai Katalin könyvében remek receptek találhatóak és inspiráló történetek a látás javításához.

Könyvem nem egy „főzzünk okosan” receptkönyv, hanem személyes élményekkel, történelmi tényekkel, napjaink kutatási eredményeivel, népi hiedelmekkel ízesített sok-sok ételmese. Olyan ételek, fűszerek, italok, gombák, zöldségek, gyümölcsök a főszereplők, amelyek valamilyen formában hozzájárulhatnak látásunk javításához, szemünk gyógyulásához, erősítik szervezetünk ellenálló képességét a betegségekkel szemben, és kifényesítik nemcsak a tekintetünket, de a lelkünket is.

A szerző

Akaratunk gyógyereje - könyvajánló
Letölthető anyagok az egészséges táplálkozáshoz

Letölthető látástesztek

Gyakorlatokhoz és a szem felméréséhez

Az olvasótáblákat kinyomtatva lehet használni. Minden esetben A4-es méretű lapra kell őket nyomtatni. A távoli táblákhoz fel van tüntetve az ajánlott távolság, de lehet máshová is helyezni őket.

Hordhatunk magunkkal is ilyeneket és napközben is nézegethetjük őket, ingázhatunk a sorokon, betűkön. Sőt, magunknak is készíthetünk ilyeneket. Gyerekek például rajzolhatnak saját maguknak kis alakokat, amiket aztán felragaszthatunk egy nagy lapra nagyság szerinti sorokba rendezve. Lehet felülre a nagyokat, lefelé a kisebbeket, de akár megfordítva is! Tehetjük felülre a kicsiket és alulra a nagyokat, hogy végre meglegyen az az élmény, hogy az alsó sorokat is látjuk!

Könyvajánló

Read without glasses at any age - könyvajánló

Esther Joy van der Werf

Read Without Glasses at Any Age

Esther Joy van der Werf könyve nagyszerű segítség az olvasószemüvegeseknek. Esther Bates tanár, Kaliforniában él és rengeteget tanultam tőle. Neki köszönhetem én is a jó látásomat közelre.

Bates Method Nuggets

Esther Joy van der Werf

Bates Method Nuggets

Esther Joy van der Werf összegyűjtötte Bates írásainak legjavát és kiadta ebben a kis könyvben.

Take off your glasses and see

Jacob Liberman

Take Off Your Glasses and See

Jacob Liberman a látásjavítás egyik legizgalmasabb alakja. Ebben a könyvben meséli el, ő hogyan szerezte vissza éleslátását. Jacob az érzések mestere, sokat lehet tanulni ebből a könyvből arról, milyen érzések homályosítják el a látást és hogyan lehet ezeket felszabadítani.

Light medicine of the future

Jacob Liberman

Light Medicine of the Future

Ez is Jacob Liberman könyve, ő ugyanis a színterápiát is használja. A színektől pedig eljutott a fényig, a fény mint terápiás eszköz lehetőségéig. Alapmű.

Jacob Liberman

The Luminous Life

Jacob Liberman harmadik könyve összegzi mindazt, amit az elmúlt 30 évben kutatott arról, mi is a látás valójában. Ő ugyanis 30 éve lát tökéletesen úgy, hogy a szemgolyója alapján rövidlátónak, asztigmiásnak, rosszul látónak kéne lennie. Ő mégis tökéletesen lát évtizedek óta, a hetvenes éveiben is. Ezért azt gondolja, a,látásunk nem a szemünkhöz kötődő jelenség, sokkal többről van szó. Erről ír ebben a könyvében.

Conscious seeing
Seeing without glasses

Roberto Kaplan

Conscious Seeing,
Seeing Without Glasses

Ezek Roberto Kaplan könyvei. Roberto a tudatosság felé vezető útnak használja a látást és a szemeket, izgalmas belső utakra, a belső fejlődéshez vezető segítőkké teszi ezáltal a szemproblémákat. És ő itt él a közelünkben, Bécsben!

Miracle eyesight method
The natural vision improvement kit

Meir Schneider

The Natural Vision Improvement Kit,
Miracle Eyesight Method

Meier Schneider. Nem maradhat ki ebből a könyvtárból ő sem. Ő az, aki vakon született és elképesztő kitartással, makacssággal fejlesztette ki a látását. Sokat lehet tanulni tőle is.

Better vision now

Clara A. Hackett, Lawrence Galton

Better Vision Now

Nemrég találtam rá erre a könyvre, remek gyakorlati ötletek vannak benne.